Creatieve contentmaker

Wat maakt een iemand een creatieve contentmaker?
Lees mijn verhaal en ontdek hoe ik mijn talenten en kennis inzet om op een creatieve manier content te maken.

Verhalende copywriter
Als schrijver zoek ik naar het verhaal onder de oppervlakte. Wat zijn de initiële drijfveren, de diepgewortelde wensen of de angstvallig verborgen dromen. Tussen de regels door komt deze informatie naar boven gesijpeld. Dat is waar de interessante verhalen zitten. De onbevangen puurheid. Niet alleen op individueel niveau, ook binnen organisaties is dit wat het verschil maakt. Hoe dichter je bij jezelf en je eigen waarden blijft, hoe dieper de connectie met de doelgroep.

Ik schrijf webteksten, social media posts en adcopy, maar houd mij het liefste bezig met blogs en long copy.

“Jouw vlotte pen en eigen stijl (gedurfd) van schrijven is een verademing. Al die voor jou nieuwe informatie maak je je rap eigen door je erin te verdiepen, het te begrijpen en met iedereen het gesprek aan te gaan. Je bent geen meeloper of meeprater, je neemt stelling en staat voor wat je vindt”

Gepassioneerd beeldmaker
Woorden zeggen zoveel, maar beeld kent de kracht van herkenning. Dat is wat het zo mooi maakt om mee te werken. Ook hierin is het verhaal voor mij de basis. Dat kan in de vorm van een journalistieke reportage zijn, maar ook speelse vlog of gelikt bedrijfsfilmpje. Als producent kan ik alles voor je regelen zodat een filmdag soepel verloopt. Als regisseur help ik je verhaal ontdekken en overbrengen. Maar heb je geen budget dan pak ik zelf de camera op en monteer de video ook nog eens voor je.

“Je hebt een kritische houding en gaat voor kwaliteit. Je bent lekker jezelf, een tikkie gek en dat maakt het leuk!”

Een vleugje vormgeving
In een ver verleden heb ik een opleiding tot vormgever gedaan. En hoewel het niet meer mijn dagelijkse bezigheden zijn zit het nog steeds in mijn systeem. Het samenspel van tekst en vormgeving geeft de woorden meer kracht. Het is niet mijn grootste passie, dat geef ik toe. Maar dat neemt niet weg dat ik nog altijd mooie dingen maken kan. Handig voor in het totaalpakket.

“Door je eerlijkheid weet ik wat ik aan je heb. De combinatie met je openheid heeft eraan bijgedragen dat we een fijne samenwerking hebben waarin veel gezegd kan worden op een prettige manier”

Gedreven en ambitieus
Helaas ben ik niet snel tevreden. Gemiddeld is niet niet goed genoeg. Dat is wat een perfectionist drijft. Altijd op zoek naar meer en altijd op zoek naar beter. Gebaande paden kennen voor mij geen uitdaging, graag zoek ik zelf een passende route. Want binnen de lijntjes kleuren dat kan ik niet zo goed. Geef mij maar een blanco velletje, zet ik die lijntjes zelf wel uit.

“Zelfstandigheid, schrijfvaardigheid, creativiteit en je bent altijd bereid om mee te denken. Of het nu binnen of buiten je werktijd is, je doet vaak wat extra”

De contentmaker zelf

Creatieve contentmaker Fenny Tietema

Dit ben ik. Fenny Tietema – Leertouwer, 37 jaar en woonachtig in de Flevopolder.

Opgeleid tot grafisch vormgever en journalist. En vervolgens in de productie van film en televisie beland. In die periode heb ik hele gave projecten mogen doen, maar ik miste het om zelf echt iets te maken. Tijd om het roer om te gooien en verder te gaan als freelance content creator.

Ervaring in communicatie en marketing en een brein dat niet in hokjes past. Het staat klaar om jou te helpen met jouw verhaal.

Oh, en wist je dat ik ook schilder? Je vindt mijn werk op artsbyfen.nl. Beetje reclame mag wel toch?

Daag mij uit met jouw contentvraag.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoi! Wat kan ik voor je doen?